dinsdag 18 juni 2013

Vlinderpinata

Vorige woensdag was ook ons meisje jarig, ze werd 5.
Voor het feest bestelde ze een vlinderpinata. En die maakten we uiteraard samen.

Zo deden wij het : 
We knipten een grote vuilzak open en legden hem open op tafel (als we 2 kliederkleuters hun gang willen laten gaan, moeten we onze voorzorgen nemen).

Ons meisje blies 2 ballonnen op; de ene iets groter (lijf) dan de andere (kop). Die knoopten we aan elkaar.



Daarover kwam een flinke laag papier maché (krantenpapier dat we inpapten met behangerslijm). Maar we lieten een gaatje onderaan de grote ballon (om hem later te kunnen vullen met snoep).
Wanneer alles goed droog was, prikten we de ballon stuk.



De papier maché behield mooi zijn vorm; het vullen kon beginnen. We vulden enkel met snoepjes in een papiertje, want als de pinata wordt stukgeslagen, vallen alle snoepjes op de grond. Het gaatje werd professioneel dichtgeplakt met tape en daarover werd nog een laagje krantenpapier gekleeft. Verf pakt immers niet goed op tape.




Dan was het de beurt aan het creatieve team voor het betere schilder- en versierwerk.  De vleugels werden ontworpen en in stevig karton uitgewerkt, de kleuren werden uitgezocht; het schilderen kon beginnen.










Tot slot droegen we alles over aan papa-kan-alles, dus ook pinatavlinders ineensteken en afwerken (voelsprieten en glinsters inclusief).
Zie hier het resultaat, we waren er best trots op.



Voilà, zo was onze vlinder klaar om stukgeslagen te worden ! En wees er maar zeker van dat dat dolle pret was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten